Tratamentele dentare pentru copii scad riscurile aparitiei problemelor dentare odata cu cresterea varstei

Cinica de stomatologie si implantologie dentara Krauss Klinik ofera tratamente dentare si pentru copii

Multe site-uri sugerează că la vârsta de 2 ani, copilul să intre in contact cu medicul stomatolog pentru controale periodice.

Personal, recomand ca părinţii să aibă grijă ca dinţii micuţului să fie spălaţi încă de la apariţie, de doua ori pe zi, cu paste şi periuţe speciale pentru copii, să urmărească aproape zilnic dacă au apărut coloraţii maronii, cavităţi, fisuri la nivelul dinţilor temporari şi să respecte recomandările general valabile, în ideea reducerii riscului de apariţie a cariei (vezi prevenirea cariei la copii).

De la ce varsta e indicata vizita la stmatolog?

De la vârsta de 3 ani pot începe vizitele periodice la stomatolog, ţinând cont că, dincolo de carii, uneori trebuie curăţaţi şi dinţişorii de lapte.
Atenţie! La 6 ani apare primul molar permanent. Ultimul dinte pe arcadă de la această vârstă NU SE MAI SCHIMBĂ, orice coloraţie, orice carie trebuie rezolvată imediat ce e observată.
Se recomandă, în cazul molarilor permanenţi cu relief foarte accentuat, sigilarea lor = aplicarea în şanţuri, pentru a le diminua adâncimea, (scade riscul de retenţie bacteriană în aceste zone) de material compozit fluid (cele de generaţie nouă au şi proprietăţi de a elibera fluor).

Sigilarea molarilor permanenţi NU ESTE OBLIGATORIE!

Medicul stomatolog poate decide dacă e cazul sau nu.

Nu este o manevră dureroasă, de cele mai multe ori nu necesită anestezie.

Nu lăsaţi copiii cu carii la dinţii temporari! în ideea că aceştia oricum se schimbă. Pot fi afectaţi mugurii dinţilor permanenţi, iar copilul va avea o dezvoltare a vorbirii şi a masticaţiei vicioase.

Chiar dacă deja au multiple carii (aproape pe toţi dinţii), sunt greu de convins să stea la tratament, nu ezitaţi să ne contactaţi! Colaborăm cu clinici specializate pentru aceste cazuri şi cu anestezie generală, într-o şedinţă, se rezolvă tot. Copilul va avea iar dinţişori, si v-a putea mânca fără probleme.

Vizitele la stomatolog sunt şi în scopul aprecierii în ce măsură dinţii permanenţi erup în poziţie corectă, maxilarul se dezvoltă corespunzător, de multe ori, în această perioadă a dezvoltării aparatului dentomaxilar fiind necesară intervenţia specialistului ortodont.

În clinica noastră răspundem întrebărilor dumneavoastră ca părinţi şi ne ocupăm de cei mici cu răbdare, profesionalism. În timp ce micuţului i se pune o obturaţie (plombă), poate urmări un film de desene animate.