Cum sa aleg un stomatolog bun

Tocmai m-am mutat in alt oras si ar trebui sa merg la un control stomatologic; am un card la o retea de sanatate privata si o lista de medici cu care colaboreaza; a aparut durerea si ultimul dentist la care am fost nu mi-a placut; am probleme cu dantura de mai mult timp si acum m-am hotarat sa fac ceva… CUM ALEG? …UNDE MERG?

De cele mai multe ori, medicul stomatolog este printre ultimele griji de pe lista, desi, modul in care ne ingrijim de sanatatea dintilor poate avea un impact enorm asupra sanatatii noastre – pozitiv sau negativ – depinde de alegerea facuta!

Deci, cum alegem un medic stomatolog bun? Este o decizie importanta, astfel ca, e bine sa nu ne grabim si sa alegem intelept. In continuare, va prezentam cativa pasi prin care ne putem asigura ca facem o alegere buna…

Este medicul acesta interesat de sanatatea intregului meu corp?

Stomatolog / dentist bun

Medicul stomatolog potrivit nu se intereseaza numai de sanatatea dintilor nostri ci si de impactul sanatatii orale asupra starii generale de sanatate. Acesta ar trebui sa cerceteze istoricul sanatatii noastre si sa ne informeze despre modul in care sanatatea orala ne influenteaza viata si corpul.

Daca atitudinea medicului este cea de „aveti o gaura in dinte, haideti s-o umplem”, inseamna ca acela nu este un medic care pune pacientul pe primul plan si, cu siguranta, putem face o alegere mai buna. Problemele de sanatate orala pot creste riscul de boli cardiace,dementa si chiar diabet, ca sa numim numai cateva riscuri posibile, si medicul potrivit se va gandi la legatura stransa dintre starea sanatatii noastre orale si modul in care aceasta influenteaza longevitatea noastra.

Cereti reprezentantului retelei private de sanatate la care sunteti abonat sa va recomande un colaborator

Card Fidelitate Krauss Klinik

Colaborarea cu retelele de sanatate privata presupune si un standard mai inalt in ceea ce priveste calitatea, atat din partea noastra, ca si clienti ce platim un serviciu privat pentru ca ne inspira mai multa incredere, cat si din partea celor care ofera aceste servicii. De aceea, o retea de sanatate privata nu va accepta drept colaboratori decat medici cu un inalt grad de profesionalism si se vor asigura de lucrul acesta prin intermediul clientilor/ pacienti care nu vor fi de acord sa plateasca pentru servicii de slaba calitate.

familia te incurajeaza

Cereti recomandari sau pareri prietenilor, familiei sau colegilor de munca

Luati in considerare numai recomandarile celor care au facut la medicul respectiv si alt tratament in afara de cel de curatare (detartraj, periaj), cum ar fi o coroana ceramica, o plomba sau o punte, deoarece stomatologul trebuie sa fie mai mult decat un maestru in igiena orala.

Stomatolog / dentist bun

 

Cereti sa discutati cu medicul inainte de consultatie

De cele mai multe ori, doar reactia la aceasta cerinta ne poate spune multe despre medic. Daca ni se raspunde ca se poate, acest lucru nu poate fi decat un semn ca acest medic sau aceasta clinica este intr-adevar preocupata de pacient.

KraussKlinik consultatie

Mergeti la o consultatie

Nu judeca o carte dupa coperta – este un proverb american potrivit in multe situatii. Degeaba suna bine daca lucrurile nu sunt ceea ce par a fi! Totusi nu ne putem pronunta cu adevarat despre calitatea unui medic sau cabinet pana cand nu il vizitam pentru prima data. Daca locul este primitor, daca sunt intampinat cum trebuie, daca sunt primit repede sau uitat in sala de asteptare, daca este curat, ordonat si aerisit, daca medicul si asistenta sunt echipati corespunzator – sunt cateva din semnele care indica oamenii pe mana carora imi las sanatatea orala.

 

Cum se realizeaza un implant

Fiti sigur ca vi s-au prezentat si explicat toate optiunile de tratament

„Buna ziua!” M-am asezat in scaun, am cascat gura si medicul isi face treaba. A terminat, ma ridic, multumesc, platesc si plec! NU! Trebuie sa ne asiguram ca ni se explica pe intelesul nostru care sunt problemele si optiunile noastre de tratament. In timpul consultatiei si discutiei cu medicul trebuie sa ne simtim comfortabil, nu sub presiune. Ni se prezinta o situatie de fapt si un plan de tratament, nu suntem obligati sa dam din cap si sa spunem „ Da, inteleg”. Decizia ne apartine noua, nu medicului si nu putem lua o decizie buna daca nu suntem informati.

 

 

Bine! Si cat platesc la un dentist bun?

Sa gasim un medic stomatlog bun dar ieftin se poate dovedi foarte dificil. Vorba veche „primesti ce platesti” este foarte adevarata in ceea ce priveste lucrarile dentare. Putem gasi un dentist bun si ieftin, dar asta ar insemna ca acesta lucreaza cu materiale mai putin calitative si, in timp, acest mai ieftin sa se transforme in mult mai scump, deoarece lucrarile de slaba calitate sunt compromisuri pe care le vom plati mai tarziu. Asta nu inseamna ca trebuie sa mergem la cel mai scump cabinet stomatologic din oras, ci doar ca ar fi bine sa ne informam corect asupra raportului calitate-pret inainte de a lua o decizie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.